## **MS Frontiers** Research Conference 2022

7th - 8th July 2022 | Swansea University



DAY ONE - 07.07.22		
09.00 (1hr)	Early Career Researcher Welcome Session	Registration Opens
10.00 (20mins)	Welcome Address	
10.20 (40mins)	Opening Plenary Lecture Professor Melinda Magyari, Danish MS Registry How real-world data is affecting clinical practice	
11.00 (15mins)	Coffee Break	
11.15 (1 hr 45mins)	Parallel 1 Risk factors – are we getting closer to preventing MS? Chairs: Dr Ruth Dobson & Dr Bruno Gran Speakers: Dr Ruth Dobson, Professor Stephen Sawcer Plus selected abstracts	Parallel 2 What's new in imaging? Chairs: Prof Adam Waldman & Prof Olga Ciccarelli Speakers: Prof Adam Waldman & Dr Axel Petzold Plus selected abstracts
13.00 (1 hr)	Lunch and Posters	
14.00 (1 hr 45mins)	Parallel 3 Remyelination and neuroprotection Chairs: Don Mahad & Owain Howell Speakers: Prof Tanja Kuhlmann, Dr Don Mahad, Dr Owain Howell - Plus selected abstracts	<b>Parallel 4</b> Trials and therapeutics – are we tackling progression from every angle? Chairs: Prof Klaus Schmierer & Dr Floriana De Angelis Speakers: Prof David Baker & Dr Emma Tallantyre
15.45 (30mins)	Coffee Break	
16.15 (45mins)	Workshop on PPI Practicalities of getting the patient voice heard Sharing practical tips and examples of good practice	
17.00 (45mins)	<b>Debate</b> We should stop using the labels relapsing remitting, primary progressive and secondary progressive MS Arguments for and against	
17.45 (30mins)	Break	

## **MS Frontiers** Research Conference 2022

7th - 8th July 2022 | Swansea University



DAY TWO - 08.07.22			
08.30 (1hr)	<b>Spotlight Session</b> Making MS Research More Representative Speakers: Dr Helen Ford, Dr Mitzi Williams, Dr Jacqui Hanley, Roxy Murray		
09.30 (45mins)	Ian McDonald Memorial Lecture Professor Alan Thompson		
10.15 (15mins)	Coffee Break		
10.30 (1hr 30mins)	<b>Parallel 5</b> Glia – active players in MS Chairs: Dr Yvonne Dombrowski & Dr Irene Molina-Gonzalez Speakers: Prof Anna Williams - Plus selected abstracts	Parallel 6 Shaping clinical services for the future Chairs: Dr Owen Pearson & Dr Orla Gray Speakers: Dr Joela Matthews Plus selected abstracts	
12.00 (45mins)	Closing Session Summary highlights and poster awards		
12.45 (1 hr)	Lunch Sandwiches (on site or available to take away)		
13.45 (1 hr 45mins)	<b>Optional Workshop</b> Ensuring effective treatments are available to people with MS: addressing the value for money issue Lead: Dr Annie Hawton		